Сервиз

СОФТУЕР ПО ПОРЪЧКА

КОМПЛЕКСНИ РЕШЕНИЯ

Ако сте собственик на работеща фирма, сте били изправен пред въпроса:

"Как да избера компютри, принтери, .. и всичките други уреди, които се използват за комуникация. А после те дали ще работят. Дали няма да ме излъжат в компютърната фирма ...... "

 

Дори да сте избрали, дори и то да работи, винаги има какво да се измисли, оптимизира, добави.

 

Има и един друг основен въпрос - искате ли да сте легални по отношение на софтуерните продукти. А цената на лицензиите ?

Знаете ли, че за нормална работа в един офис, на всеки компютър трябва да имате купен лиценз за операционна система, за офис пакет, за антивирусна. Този комплект като минимална цена грубо е около 400 лв. А знаете ли че през около 4 години със смяната на техниката, и поради избраната най-ниска цена (OEM), трябва да си купите наново този комплект софтуер.

Началното планиране на IT разходите никога не може да е пълно, понеже не може да се предвиди кога ще излезе новата версия на "Операционната система".

 

Ние предлагаме втори вариант. И трети. И може би четвърти.

Най-същественото - да се използват продукти с GPL лиценз (софтуер с отворен код). Споменатите суми по-горе просто отпадат. Покрай тях отпада необходимостта от редовна подмяна на работните станции с по-нови.

Ами въпроса "Имам ли бюджет за издържане на администратор" ? Администратор, който да си разбира от работата няма да иска да работи за под 1000 лв. Ами осигуровките ?  А ако разбира, той ще направи нещата така че да си вървят без негова намеса. А вие ще го карате да идва от 8:00 до 17:00. Един истински администратор мрази да става рано. Освен перото в бюджета, ще трябва да живеете всеки работен ден с мисълта, че "онзи там" по цял ден не прави нищо.